I USA har de begynt å merke at vanlige smittsomme sykdommer for barn har eksplodert etter at delstater begynner å åpne helt opp igjen. Dette har ført til langt flere barn på intensivavdelingen enn vanlig, og på helt «feil» tid på året.

Dette skriver den velkjente debattanten og skribenten George K. Gooding om på sin Facebook-side. Gooding er en stemme som ofte går mot strømmen, og har vært publisert en rekke ganger, spesielt i Nettavisen.

Han henviser til en artikkel i Washington Post. som beskriver hvordan virus dukker opp blant små barn unormale tidspunkter. De små barna har levd så isolert at kroppen ikke har fått utviklet immunforsvaret. Dermed kan resultatet av en tidligere ubehagelig, men ufarlig smitte nå føre til at små barn utvikler høy feber, og dødsfall på grunn av dette kan ikke utelukkes.

I store deler av USA har barn av alle aldre blitt utestengt fra barnehage og skole i opp til over et år. Nå er det massevis av barn som aldri har blitt eksponert for en rekke vanlige sykdommer og dermed har et underutviklet immunforsvar.

The CDC said in a statement Wednesday that it expects respiratory viruses to circulate more widely as people relax coronavirus avoidance strategies and schools and workplaces return to operating in person.

“It’s very unusual to see this volume of sick kids during the summer,” said Sally Goza, immediate past president of the American Academy of Pediatrics. “This is the time of year we normally are doing checkups for camp (…) it’s pretty much a consensus across the country that our volume of sick patients is higher” than normal for this time of year.»

Maimonides Children’s Hospital in Brooklyn was among the first to notice a surge in RSV cases starting in March.

295 children tested positive for RSV at Maimonides from March through early May, with a median age of 6 months. Strikingly, just over half of them required intensive care.

RSV (Respiratory syncytial (sin-SISH-uhl) virus) er et vanlig virus som vanligvis bekjempes av immunforsvaret. Små barn og gamle mennesker er ekstra utsatt for å rammes hardt av dette viruset.

Situasjonen i Norge har ikke vært like ille, men nedstengningene kommer trolig til å føre til ekstra dødsfall blant de aller minste i året som kommer rundt om i hele verden. Særlig i de landene hvor nedstengningene har vært strengest.

Asle Toje skrev nylig at norske myndigheter befinner seg i en «autoritær rus».

– Nå bare plager de oss. Jeg er vaksinert. Jeg tok PCR-test 24 timer før jeg reiste ut for to dager siden. Jeg tok PCR—test i går i Slovakia, som er et såkalt gult land dvs ingen karantene. Nå har jeg vært på Gardermoen i to timer i en endeløs, ydmykende kø for å ta enda en PCR-test.

– Dette har gått for langt. Smittevern er en ting, dette er noe annet, dette er plaging. Dette er hva som skjer når politiske myndigheter abdiserer. Ingen, overhodet ingen representerer vanlige mennesker i møte med et system i autoritær rus.

– Andre land har et helsevesen. I Norge har helsevesenet et land.

Gooding stiller spørsmålet:

Spørs om oldemor eller oldefar på 85 år setter pris på at deres oldebarns liv var prisen de måtte betale for å leve lenge nok til å oppleve det.

Samfunnet ble stengt ned, mens mennesker i risikosonen ikke ble beskyttet. Nå skal vi tvinges til å ta en eksperimentell vaksine for å få muligheten til å slippe unde våre autoritære ledere. Personlig har jeg ingen problemer med vaksiner, og er vaksinert mot det aller meste. Men tyranni misliker jeg sterkt.

Tusenvis av røntgenundersøkelser som skulle avdekke kreft ble utsatt, bare her i Stavanger. Min kilde her en en lege ved røntgenavdelingen på Stavanger Universitetssykehus.

Allikevel kommer jeg nok til å bli presset av Solberg-mafiaen til å ta vaksinen, siden det er eneste mulighet for å komme seg ut av Norge og få puste litt igjen, slik det ser ut nå. Jeg er skeptisk til mRNA-vaksinen, men tanken på å være «stuck» i Norge for all fremtid er uutholdelig. Men jeg utsetter det så lenge som overhodet mulig.

Neste sommer er det tre år siden vår familie hadde noe som kan kalles en ferie. Dette utgjør en stor del av livet til de minste, og skaper friksjon i familien, mangel på minner, og mangel på noe å glede seg til.

Selv hyttene var forbudt område. Folk interneres på karantenehotell på en måte som beskrives som et brudd på menneskerettighetene.

Nå utreder FHI hvem som trenger en tredje vaksinedose.

Så kommer vel den fjerde, femte, you name it. Vil dette noensinne ta slutt? Man har en følelse av at situasjonen vil vedvare, til politikerne finner en ny krise de kan bruke som påskudd for å vedlikeholde sin autoritære rus.

Frykten avslørte hvor ubrukelige folk som leder oss er. De får god støtte av et ukritisk, subsidiert media. Som overlege Halvor Næss skriver i Resett:

Frykten spredte seg i befolkningen hjulpet av både media og politikere. Nedstengninger, grensestengning, sosial avstand og munnbind fikk stor støtte i befolkningen sannsynligvis fordi de virker intuitivt fornuftige. Men i medisinen er det intuitive ofte feil og såkalte medisinske sannheter har ofte kort levetid.

Franklin D. Roosevelt sa følgende velkjente ord i sin insettelsestale i 1933.

So, first of all, let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is…fear itself — nameless, unreasoning, unjustified terror which paralyzes needed efforts to convert retreat into advance.

Våre myndigheter gikk all in på frykt og skremselspropaganda. Mediene fulgte opp med krigstyper. Dette advarte jeg faktisk om på forhånd, ved å parafrasere Roosevelt, allerede tidlig i 2020.

Bent Høie, Erna Solberg og resten av vår politiske ledelse: J’Accuse!

Dansk lege beskriver håndteringen av korona som en helseskandale

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.