Valgobservatører ser på funksjonæren Jessica Lehman mens hun håndterer forhåndsstemmer i Pittsburgh. Foto: Andrew Rush / Pittsburgh Post-Gazette via AP / AP

Stemming via post åpnet opp for massivt valgfusk, ifølge Russlands valgsjef. Hun sier seg dermed enig med USAs president Donald Trump.

Ella Pamfilova, som leder den russiske valgkommisjonen, sier hun har studert stemming via post nøye og konkludert med at systemet er sårbart mot fusk.

– For meg er konklusjonen klar: Denne anakronismen åpner i sin amerikanske form et massivt rom for mulige forfalskninger, sier Pamfilova til det statlige russiske nyhetsbyrået TASS.

Videre sier valgsjefen at systemet åpner for at folk stemmer flere ganger, uforklarlige tap av «uønskede» stemmesedler, at folk som er listet som døde, stemmer og en «mangel på systematisk kontroll over hele stemmeprosessen».

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.