Saint Martin-kirken i Sartrouville. Foto: Bendk97 / Wikimedia.

Fransk politi sperret i 12-tiden torsdag av et område i Sartrouville – i departementet Yvelines litt vest for Paris – både for gjennomgangstrafikk og fastboende, og anholdt samtidig en mann som befinner seg på S-listen over kjente sikkerhetstrusler i Frankrike, for å ta ham inn til avhør.

Bakgrunnen for operasjonen, som involverte mange politifolk, var at hans egen far fryktet at han ville begå et angrep av samme typen som torsdag morgen fant sted i Nice, og derfor hadde gitt politiet en bekymringsmelding, skriver Le Parisien.

Bekymringen bunnet delvis i at den anholdte mannen hadde for vane ofte å passere forbi kirker, spesielt Saint-Martin-kirken i Sartrouville. Politiet fant imidlertid ikke noe grunnlag for å holde på mannen, som hverken var bevæpnet eller hadde kompromitterende materiale i huset eller bilen, og lot ham gå litt utpå ettermiddagen.

En person som er bosatt i det aktuelle områder, sier til den franske avisen at folk ikke skjønte hva som foregikk da de merket seg politioppbudet, og at det «ikke var særlig betryggende».

Den offentlige atmosfæren i Frankrike er svært nervøs etter de to siste terrorangrepene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂