Sist torsdag ble fire politimenn anholdt, mistenkt for å ha sodomisert en 22 år gammel mann i et av Paris’ mest innvandrertette områder, Aulnay-sous-Bois i Seine-Saint-Denis. En av politimennene skal ha brukt en politibatong på mannen som endte opp på operajonsbordet sterkt skadet med en 10 cm lang flenge i anus. Påtalemyndighetene har startet granskning og registrerer saken som mistenkt voldtekt.

Hendelsen skal ha skjedd rundt klokken 17 da politiet var på patrulje i området. En kamp oppsto med 22-åringen da politiet forsøkte å arrestere ham og det hele ble registrert på overvåkningskameraer. Da den arresterte ankom politistasjonen klaget han over blødninger i munnen og i anus. Han sa at overgrepet ikke hadde skjedd i politibilen eller på politistasjonen, men på gaten.

Theo er fremdeles på sykehuset.

Dette kan meget godt være et forferdelig eksempel på brutal politivold og det er slettes ikke overraskende at nabolaget har eksplodert i sinne. Mandag kveld ble 26 personer arrestert etter flere dager med uroligheter. Den lokale politistasjonen er, ikke uventet, blitt angrepet, restauranter har fått vinduer knust og elleve biler er brent.

Fredelige demonstrasjoner fant sted på dagtid.

 

For store deler av befolkningen spiller det liten rolle om de fire politimennene blir funnet skyldig eller uskyldig. Skaden er allerede skjedd og hatet mot myndighetene er enormt. Sannsynligvis vil disse opptøyene spre seg fremfor å roe seg.

Le Parisien  Daily Express

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂