Nord-Korea fortsetter å utvikle atomprogrammet sitt og har nå trolig kapasitet til å feste atomstridshoder på interkontinentale missiler, er slutningen som trekkes av flere land i en ny konfidensiell FN-rapport. Her: Landets leder Kim Jong-un. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB scanpix

Nord-Korea har nå klart å utvikle små atomstridshoder, som kan monteres på landets interkontinentale ballistiske missiler, heter det i en ny FN-rapport.

Den slutningen trekkes av flere land i den konfidensielle FN-rapporten, som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Rapporten, som mandag ble lagt fram for de 15 medlemslandene i Sikkerhetsrådets Nord-Korea-komité, er utarbeidet av et uavhengig utvalg eksperter, som overvåker FNs sanksjoner mot det nordkoreanske regimet.

Ekspertene sier at de ikke navngitte landene i rapporten tror Nord-Koreas siste atomprøvesprengninger sannsynligvis har hjulpet landet med å utvikle små atomstridshoder.

Nord-Korea har ikke utført en atomprøvesprengning siden september 2017. Landet har siden 2006 blitt ilagt stadig strengere FN-sanksjoner på grunn av atomprogrammet, men har ifølge FN-observatører likevel fortsatt å utvikle det.

Sist uke sa Nord-Koreas leder Kim Jong-un at landets atomvåpen garanterer dets sikkerhet og framtid, fordi det gjør at Nord-Korea ikke kan bli involvert i krigshandlinger.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.