President Trump sier han tror Nord-Koreas leder Kim Jong-un er mann for sitt ord og ikke vil bryte avtalen om atomnedrustning han inngikk med USA i 2018. (Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB scanpix)

USAs president Donald Trump sier han tror Nord-Koreas leder vil holde ord og holde seg til avtalen om at landet skal avvikle sitt atomvåpenprogram.

Trump kommenterte Kim Jong-uns utspill om at Nord-Korea har utviklet et «nytt strategisk våpen» like før han skulle gå i nyttårsfeiring på feriestedet sitt i Florida tirsdag kveld.

Kim Jong-un sa at Nord-Korea også kommer til å heve det midlertidige forbudet de har hatt mot atomvåpen og interkontinentale missiler.

– Vi signerte en kontrakt, snakket om atomnedrustning. Det var den første setningen, atomnedrustning, som ble gjennomført i Singapore. Jeg tror han er mann for sitt ord, sa Trump om utspillet fra Kim.

Møtet Trump referer til er møtet han og Kim Jong-un hadde i Singapore i juni 2018. Etter at de to møttes på nytt i Hanoi i fjor har imidlertid forholdet mellom Nord-Korea og USA kjølnet betydelig.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.