Kim Jong-uns søster Kim Yo-jong advarer USA mot å «spre lukten av kruttrøyk» over Nord-Korea, mens Bidens utenriks- og forsvarsministre er på reise til Tokyo og Seoul. Arkivfoto: Jorge Silva via AP/NTB.

Kim Yo-jong, søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, advarer USA mot å «spre stanken av kruttrøyk over landet vårt».

USA og Sør-Korea begynte en felles militærøvelse forrige uke, og i en uttalelse gjengitt i den statlige nordkoreanske avisen Rodong Sinmun gir Kim Yo-jong et «råd til den nye administrasjonen i USA, som forsøker å spre stanken av kruttrøyk over landet vårt»:

– Om dere ønsker å sove godt de neste årene, vil det være lurt å ikke skape problemer med en gang som vil sørge for at dere blir søvnløse, sier hun i uttalelsen, som kommer mens USAs nye utenriks- og forsvarsminister er på besøk til Tokyo og Seoul.

Det er den første eksplisitte referansen fra nordkoreansk side til det faktum at en ny president er på plass i USA, mer enn fire måneder etter at Joe Biden ble valgt til å ta over fra Donald Trump. Biden blir imidlertid ikke nevnt ved navn i uttalelsen.

Trump møtte Kim Jong-un flere ganger, men mislyktes i forsøkene på å få ham til å forplikte seg til atomnedrustning, før forholdet mellom de to kjølnet betraktelig.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.