I en tale første nyttårsdag sier diktatoren at Nord-Korea skal utvikle nye interkontinentale ballistiske raketter med kjernefysisk kapasitet.

Kim varsler det han kaller massiv produksjon av taktiske kjernefysiske våpen, og økning i landets arsenal av atomstridshoder. Målet er å produsere kraftige våpen som kan utkonkurrere USA og Sør-Korea. Det melder det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA søndag.

I løpet av «kortest mulig tid» skal landet dessuten sende opp en militær satellitt i bane rundt jorda, kunngjorde Kim i en tale på et partimøte.

I talen sa Kim at hensikten er å oppnå «overveldende militærmakt» for å forsvare landets suverenitet og sikkerhet.

Kim anklaget Washington og Seoul for å stå bak en plan «for å isolere og kue» Nord-Korea og beskrev dette som «uten sidestykke i menneskehetens historie».

Samtidig meldte KCNA at Nord-Korea lørdag testet det som det statlige mediet omtaler som en superstor utskytingsrampe for raketter.

Lørdag norsk tid gjennomførte landet dessuten to rakettester, begge med ballistiske kortdistanseraketter som ble skutt ut mot Japanhavet. Den ene oppskytingen besto av tre raketter og fant sted natt til lørdag norsk tid, mens den andre oppskytingen ble registrert lørdag kveld norsk tid.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.