NTB

Nord-Korea hevder å mandag ha testet en ny taktisk, ballistisk rakett som er i stand til å bære et krigshode på 4,5 tonn.

Det statlige nyhetsbyrået KCNA melder om testen. Sørkoreanske myndigheter meldte mandag om to nye, nordkoreanske rakettoppskytinger av ballistiske raketter, hvorav den ene ble hevdet å ha gått skeis.

KCNA omtaler kun den første raketten. Testen av den nye raketten, som har fått navnet Hwasongpho-11 Da-4.5, ble gjort med en imitasjon av et tungt stridshode for å forsikre seg om rakettens stabilitet og nøyaktighet, skriver KCNA.

Talsperson Lee Sun-jun. for den sørkoreanske generalstaben sa at den andre av rakettene syntes å ha unormal bane kort tid etter at den ble skutt opp. Videre sa han at rester av raketten kan ha landet på nordkoreansk landområde om den eksploderte i lufta.

Oppskytingene kom to dager etter at Sør-Korea, USA og Japan avsluttet en militærøvelse som Nord-Korea har kalt en provokasjon.

Ifølge KCNA skal det skytes opp en ny rakett av samme type i juli for å få testet «eksplosjonskraften» til det superstore krigshode.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.