Nord-Korea har skutt opp to langtrekkende raketter, den andre våpentesten på kort tid.

Rakettene ble skutt fra et område sentralt i landet og passerte landets østkyst i morgentimene onsdag, opplyser den sørkoreanske generalstaben i en uttalelse.

Etterretningstjenestene i både Sør-Korea og USA er i ferd med å analysere detaljer om rakettene og deres ferd. Den japanske kystvakten har bekreftet at begge rakettene landet utenfor landets økonomiske sone, i havet mellom Japan og Koreahalvøya.

Det ser ut til at det denne gang var to langtrekkende, ballistiske raketter som ble prøvd ut. Mandag meldte statlige medier i Nord-Korea om at landets militære hadde testet nyutviklede, langtrekkende krysserraketter.

Rakettene skal da ha vært i luften i litt over to timer og truffet mål 1.500 kilometer unna. Det statlige nyhetsbyrået KCNA kalte krysserrakettene «et strategisk våpen av stor betydning».

Nord-Korea er underlagt en rekke internasjonale sanksjoner som følge av landets utvikling av atomvåpen og langtrekkende, ballistiske raketter. Men det er ikke innført noe internasjonalt forbud mot nordkoreanske krysserraketter.

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.