Nord-Korea testet søndag en rakett som trolig var den kraftigste som landet har skutt opp siden 2017.

Myndighetene i Japan og Sør-Korea opplyser at missilet beveget seg 800 kilometer før det landet i sjøen.

Trolig dreide det seg om en ballistisk mellomdistanserakett. Forrige gang Nord-Korea testen en rakett av denne typen, skal ha vært i 2017.

Rakettesten var den sjuende som Nord-Korea har gjennomført i januar. Landet har aldri tidligere testet så mange raketter i løpet av én kalendermåned, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Sør-Koreas generalstab opplyser at det antas at raketten ble skutt opp fra et område i innlandet i den nordlige delen av Nord-Korea.

I 2018 valgte Nord-Korea å innstille sine tester av langtrekkende raketter og atomvåpen. Rakettestene denne måneden skaper bekymring for at landet er i ferd med å avslutte sin selvpålagte pause i testingen av de kraftigste våpnene.

Sør-Koreas president Moon Jae-in sier i en uttalelse at Nord-Korea nå er nær ved å ødelegge sin erklæring om test-pause.

Myndighetene i Nord-Korea har selv antydet at testene kan bli gjenopptatt og hevdet at det er USAs «fiendtlige politikk» som tvinger fram en endring.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.