Den store leder er begeistret etter prøveskyting av den interkontinentale raketten Hwasong-14 i 2017. Foto: KCNA/Reuters/NTB

Mannen med ansvar for Nord-Koreas rakettoppskyting torsdag sier USAs fordømmelse er en provokasjon. Nord-Korea er i sin fulle rett til å forsvare seg. Biden truet med at USA «kommer vi til å svare tilsvarende» hvis Nord-Korea fortsetter. Biden hadde ikke svaret på rede hånd, men måtte lese det opp fra et kort medarbeiderne hadde utarbeidet for ham.

– Slike uttalelser fra den amerikanske presidenten er en provokasjon og et utildekt inngrep i vår stats rett til å forsvare oss, sa Ri Pyong Chol, som hadde oppsyn med oppskytningen, ifølge nyhetsbyrået.

Torsdagen test av det som Nord-Korea omtales som en ny type «taktisk styrbare prosjektiler», er den første større provokasjonen fra Nord-Korea etter at Biden tok over som president. Japan og Sør-Korea sier det var ballistiske missiler med kort rekkevidde.

Rakettesten var også den andre på under én uke. Søndag skjøt Nord-Korea ut to krysserraketter fra landets vestkyst. (NTB)

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.