Kinas president Xi Jinping har sendt et brev til Nord-Koreas leder Kim Jong-un der han tar til orde for bedre samarbeid.

Brevet er sendt rett før det kinesiske kommunistpartiet samles til partikongress, og er et svar på den nordkoreanske lykkønskningen foran kongressen, melder Reuters.

I brevet sier Xi til Kim at det er viktigere enn noensinne at de to landene styrker kommunikasjonen, samarbeidet og samholdet.

Xi sier at han vil bidra til at de to landene sammen kan forsvare fred og stabilitet i regionen og i resten av verden, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

I løpet av de siste ukene er spenningen økt kraftig på den koreanske halvøya på grunn av Nord-Koreas testing av rakettoppskytninger. Det er dessuten kommet meldinger om at Nord-Korea planlegger å teste atomvåpen for første gang siden 2017.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag! Boken vil foreligge i midten av oktober.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.