De sju rakettestene som Nord-Korea har gjennomført den siste tiden, var øvelser for bruk av taktiske atomvåpen, hevder landets myndigheter.

– Enheter fra den nordkoreanske hæren var med på militærøvelser med taktiske atomvåpen fra 25. september til 9. oktober for å gjennomgå og evaluere landets evne til avskrekking og motangrep med bruk av atomvåpen, som en alvorlig advarsel til landets fiender, skriver landets statlige nyhetsbyrå KCNA mandag.

Landets leder Kim Jong-un var personlig til stede for å lede øvelsene, legger KCNA til.

I testene ble det brukt ballistiske raketter som ble skutt ut over havet øst for landet. I ett av tilfellene fløy en rakett over Japan. Ballistiske raketter kan utstyres med kjernefysiske stridshoder. Slike rakettoppskytinger er derfor i strid med FN-sanksjoner som er innført mot Nord-Korea.

KCNA skriver at den siste tidens rakettester var et svar på felles militærøvelser som Sør-Korea, Japan og USA har holdt de siste ukene.

Kim la i januar 2021 fram en femårsplan for landets forsvar der han tok til orde for utvikling av mindre og lettere atomvåpen til taktiske formål.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag! Boken vil foreligge i midten av oktober.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.