Oppskyting av nordkoreansk missil. Arkivfoto.

Det sørkoreanske militæret opplyser at Nord-Korea har avfyrt et uidentifiserbart missil over Japan, som fordømmer oppskytningen «med de kraftigste ord».

Nord-Korea skal ha skutt opp missilet fra hovedstaden Pyongyangs internasjonale flyplass i Sunan-distriktet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge Japans TV-stasjon NHK ble missilet skutt opp klokken 6.57 lokal tid over den japanske øya Hokkaido. Missilet landet i Stillehavet, 2.000 kilometer fra land, melder nyhetsbyrået DPA. Japanske myndigheter rådet befolkningen til å holde seg innendørs i tilfelle det skulle falle ned rester fra missilet.

Talsmann Yoshihide Suga for japanske myndigheter sier at landet vil ta alle forholdsregler for å beskytte befolkningen og at det vil skje i samarbeid med Sør-Korea og USA.

Den sørkoreanske forsvarsministeren opplyser at missilet trolig fløy 3.700 kilometer med en høyde på 770 kilometer. Det er både høyere og lengre enn raketten som ble oppskutt i samme område for om lag to uker siden.

Både militæret i USA og Sør-Korea analyserer oppskytningen. Den sørkoreanske presidenten har innkalt til hastemøte i landets nasjonale sikkerhetsråd.

Denne uken innførte FN nye sanksjoner mot Nord-Korea som en reaksjon på at det lukkede regimet prøvesprengte 3. september det som antas å ha vært en hydrogenbombe. Regimet har stemplet sanksjonene som ondskapsfulle og har lovet fordobling av eget forsvar og en «historisk hevn over USA».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.