Nord-Koreas leder Kim Jong Un lover å bygge opp en «overveldende» og ustoppelig militærmakt, melder nordkoreanske statlige medier, KCNA, i dag. I går sto han i spissen for landets første oppskytning av et interkontinentalt ballistisk missil siden 2017.

– Bare den som er utstyrt med formidabel slagkraft; en overveldende militær makt som ikke kan stoppes av noen, kan forhindre krig, garantere landets sikkerhet og stoppe trusler og utpressing fra imperialistene, sa Kim etter den vellykkede oppskytningen.

«Monstermissilet» Hwasong-17 ble først avduket i oktober 2020. Det er ett av nesten et dusin nordkoreanske våpen som er blitt testet i år. Det har reist høyere og lenger enn noe annet nordkoreansk våpen og er i stand til å nå hvor som helst på det amerikanske fastland.

Langdistanse- og kjernefysiske tester ble satt på pause da USAs daværende president Donald Trump engasjerte seg i et høyt profilert diplomatisk forsøk på å komme til forståelse med Nord-Korea og Kim Jong Un. Samtalene brøt sammen i 2019 og er ikke forsøkt fulgt opp av det nåværende regimet i Washington.

Missil-lanseringen kommer på et ømtålig tidspunkt, ettersom Sør-Korea gjennomgår presidentovergang frem til mai, samtidig som USA er distrahert av Russlands invasjon av Ukraina.

Kim says North Korea will keep developing ‘formidable striking capabilities’

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.