Man kan snu på uttrykket og si at gammelt Trump-hat ikke ruster. Det må holdes ved like. NTB-AFP har en overskrift som kun kan gjelde Trump: Trump ut mot Sør-Koreas Moon, men liker Nord-Koreas Kim.

Mediene har aldri villet innrømme at Trump har sin egen retoriske stil. De kutter bort det som måtte forklare hva han prøver å si, slik at resultatet passer deres karikatur. Rundt 80 prosent av amerikanerne mener det er mediene som har polarisert nasjonen. Norske er på god vei.

– Kim Jong-un, som jeg ble kjent med (og likte) under vanskelige omstendigheter hadde aldri noen respekt for Sør-Koreas president Moon Jae-in, sa Trump i en uttalelse fredag.

– President Moon var en svak leder og forhandler, bortsett fra når det dreide seg om den mangeårige militære svindelen mot USA. Vi ble behandlet som tullinger, men jeg fikk dem til å betale milliarder av dollar mer for beskyttelsen vi gir dem, sa han videre

Dette er klassisk Trump-polemikk, men NTB-AFP bruker den til å bevise Trumps dårlige karakter.

Et annet trekk ved medienes dekning er at de polemiserer mot Trump i en nyhetsartikkel.

Moon gikk med på å betale 13,9 prosent mer av kostnadene ved den amerikanske militære tilstedeværelsen i Sør-Korea, det vil si en økning over seks år på rundt 900 millioner dollar, langt fra de 5 milliardene Trump krevde.

Mediene vennet seg til å ta Trump i løgn og etter hvert så de løgn hvor det var snakk om politisk uenighet.

NTB-AFP omskriver også historien for at Trump skal komme dårlig ut:

Mens han var president, framstilte Trump seg som en sentral fredsforhandler på den koreanske halvøya. Han møtte Kim tre ganger, første gang i Singapore i juni 2018, uten å oppnå noen innrømmelser.

Nord-Korea avsto en periode fra kjernefysiske tester og rakettoppskytinger, men analytikerne sier at landet aldri sluttet å utvikle sitt atomprogram videre. (NTB)

Trump fikk med andre ord ikke til noenting. Han fremstilte seg som forhandler.

 

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.