To menn beveger seg foran en nyhetsskjerm i Tokyo som forteller at Nord-Korea har skutt opp sin første interkontinentale rakett. Dato: 4. juli 2017. Foto: Toru Hanai/Reuters/Scanpix

Nord-Koreas rakettoppskytinger kommer tett som hagl. Igjen har landet skutt opp en interkontinental rakett og denne var i luften 45 minutter og nådde en høyde av 3.000 kilometer.

Kim Jong Un vet godt at for hver oppskyting øker han spenningen og nervøsiteten. Sør-Korea, Japan og USA spør seg: Hva er hensikten? Hvilket budskap forsøker Kim Un å sende? Det kan se ut til at Kim Jong Un liker å holde motstanderne i uvisse og la dem gjette. Overraskelsesmomentet er på hans side.

Eller? Hvordan vil babyface reagerer den dagen USA skyter ned en av hans raketter? Det kan USA gjøre hvis de flyr over japansk territorialfarvann.

Hittil har ingen turt å utfordre Nord-Korea. Det kan gjøre Kim Jong Un overmodig.

Han kan ikke ha unnlatt å registrere at omverdenen er imponert. Man trodde det skulle gå flere år før Nord-Korea kunne skyte opp en interkontinental rakett. Det eneste som mangler nå er teknikken med å utstyre dem med atomstridshoder og mestre teknikken med å beskytte dem når de kommer inn i atmosfæren igjen.

 

http://www.reuters.com/article/us-northkorea-missiles-idUSKBN1AD1ZB

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂