Lindesnes fyr ligger på spissen av Norge i sør, og er Norges siste fyr med fast fyrvokter. Til høsten er det foreløpig slutt, når Kjell Olsen går av med pensjon. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Når fyrvokter Kjell Olsen ved Lindesnes-fyr går av med pensjon, forsvinner Norges siste faste fyrvokter. – Fyrene mister sjela, sier Olsen om avgjørelsen.

– Kystverket kommer ikke til å ansette en ny fyrvokter ute på Lindesnes fyrstasjon etter at Kjell Olsen går av med pensjon, sier Regiondirektør Katrine Solheim Aas i Kystverket Sørøst.

Aas påpeker at vedlikehold av bygget gjennomføres i stor del av stiftelsen Lindenes Fyrmuseum. Direktør Espen Føysland på Lindesnes fyr sier fyrvokterne er en viktig del av fyret, og tror helheten vil forsvinne.

Kjell Olsen går av med pensjon etter sommeren. Han håper fyrmuseet er i stand til å ta vare på stasjonen, men synes det er synd hvis fyret ikke får fyrvoktere lenger.

– Fyrene mister sjela, de står som et skall. Det er ikke det samme når det ikke er folk der, sier den avtroppende siste faste fyrvokteren i Norge.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.