Spørsmålene omkring Joe Bidens mentale status blir ikke færre etter en oppsiktsvekkende tale om korona-situasjonen. Han presterte blant annet å si at det er 120 millioner døde i USA. Den politiske veteranen Karl Rove reagerer med krasse kommentarer.

Et klipp fra Joe Bidens nylige uttalelse om korona-epidemien og dens samfunnsmessige konsekvenser verserer nå på YouTube.

Ordrett sier han dette i det relativt korte klippet:

«What people drastically underestimate is the impact on the mental health of people

who now everything is complicated not only is the healthcare piece, but people don´t have a job,

people don´t have anywhere to go, they don´t know what they are going to do, and a lot of people you have unnecessarily…»

…og så kommer den store finalen som får mange til å steile:

«now we have over 120 million dead from Covid 19.»

Det er over 120 millioner døde i USA, ifølge Joe Biden. Over en tredjedel av landets befolkning er døde, slik han beskriver det.

Ifølge oppdaterte oversikter per 27.6. er tallet for døde i USA noe over 125 000. Det er skremmende høyt, men likevel forsvinnende lavt i forhold til Bidens 120 millioner.

Men tallrotet er så sin sak. For mange fremstår uttalelsen usammenhengende tvers igjennom, noe som går tydelig frem av kommentarfeltet under YouTube-klippet. Her hagler det med sjokkerte, syrlige og til dels «slemme» kommentarer om Biden.

Blant annet sies det

« within 6 months he won’t even know his name!»

Og:

«Wow! Is he actually running for PRESIDENT!»

Den kjente politiske rådgiveren og valg-veteranen Karl Rove intervjues om blant annet dette. Rove er i intervjuet alvorlig bekymret for Bidens tilstand, og spår at den vil bli stadig viktigere i tiden fremover..

Rove mener at jo mer velgerne får se av Biden, jo verre vil det bli for ham og Demokratene. Han beskriver sin egen opplevelse etter å ha sett Biden i en del lokale intervjuer rundt om i landet:

«…he is not good. He is dreadful. He can´t string together two sentences».

Han hevder altså at Biden ikke er i stand til å knytte sammen to setninger, noe han mener vil bli en stadig mer åpenbar og sentral faktor i valgkampen videre fremover.

«We will see this in the debates», mener han, og refererer til de kommende TV-duellene mellom de to kandidatene.

Karl Rove tror Bidens problemer med å uttrykke seg klart, vil bidra til å prege hele bildet av hva folk kommer til å snakke om før valget.

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.