Joe Biden fikk vaksinen som en av de første 21. desember, og fikk seg til å si at administrasjonen fortjener «litt ros». Men han fikk seg ikke til å si «Trump». Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Mediene fortsetter å hype covid, noe som er dypt uansvarlig. En melding fra DPA/NTB sier at hver tusende innbygger i USA er død av «korona-relaterte» årsaker. Leseren vil ikke oppfatte at uttrykket innebærer at pasienten døde med, men ikke nødvendigvis av korona.

Journalisten ser ikke selv ut til å oppfatte distinksjonen mellom å dø av og med, for i ingressen heter det:

Covid-19 har tatt livet av hver tusende innbygger i USA siden viruset første gang ble påvist der 20. januar, skriver New York Daily News.

Dette er propaganda. Man ønsker å hausse opp dødstallene i USA for å ramme Trump og for å rettferdiggjøre en hard linje.

Ifølge oppdatert statistikk fra Johns Hopkins University lørdag ettermiddag lokal tid var det på det tidspunktet 331.561 bekreftede koronarelaterte dødsfall i USA. Ifølge landets statistiske sentralbyrå utgjør landets befolkning rundt 330.750.000 innbyggere.

Nesten 19 millioner mennesker i USA har blitt smittet med koronaviruset siden det første virustilfellet ble påvist i delstaten Washington 20. januar. (NTB)

Hvis tallet på døde skal gi mening, må det sammenlignes med andre relevante tall, f.eks. de som dør av overvektproblematikk: Det tallet er på ca. 300.000 årlig. Mange fete mennesker dør av korona. Det er det som kalles «korona-relatert», men for journalister som ønsker å hausse opp en generell undergangsstemning og sverte Trump, er det mer effektivt å la være å nyansere.

Markant forskjell

Det har gjennom hele pandemien vært markant forskjell på dekningen av Vest-Europa og USA: Vesteuropeiske land gjør bare det de må. Som nå med Frankrike, som vurderer en tredje lockdown:

Frankrike utelukker ikke at landet for tredje gang kan bli nedstengt dersom koronasmitten fortsetter å øke.

– Vi kommer aldri til å utelukke tiltak som er nødvendige for å beskytte folk, sier helseminister Olivier Véran til Journal du Dimanche.

– Det betyr ikke at vi har tatt noen beslutning, men at vi kontinuerlig følger situasjonen, sier han videre til søndagsavisen.

Frankrike registrerer rundt 15.000 nye smittetilfeller hvert døgn. Fredag bekreftet landet det første tilfellet av det muterte koronaviruset som er oppdaget i Storbritannia. (NTB)

Medienes hat mot Trump stikker så dypt at de så at covid kunne bli deres fremste våpen i valgkampen. Covid var deres viktigste kort. Frykt paralyserer hjernen. At dette vil få store omkostninger for samfunnet, synes ikke å affisere dem.

Big Pharma var del av alliansen mot Trump. Derfor unnlot de å bekrefte Trumps utsagn om at vaksinen vil foreligge en gang i desember. Først etter valget kom den nyheten. Det er Trumps fortjeneste at arbeidet med en vaksine har gått så fort.

Men Trump ville tvinge Big Pharma til å redusere prisene på medisiner dramatisk. De skulle ikke få lov til å ta en høyere pris hjemme enn i utlandet. Det ville redusert profitten, men gjort livet lettere for den vanlige amerikaner.

It is now an established fact that the numerous naysayers who predicted President Trump could never deliver a vaccine this year were wrong. Thankfully, he did what they insisted couldn’t be done.

But the no-can-do crowd now has a second puerile act: a miserly and grudging recognition of the miracle Trump and his team performed. Those expressing pinched gratitude for a fact they can’t deny include the man who has reason to be the most thankful of all Americans.

Operation Warp Speed must be counted as Trump’s greatest achievement as president. It is hard to believe any other modern commander in chief would have done it nearly as well, let alone ­better.

Selv Joe Biden måtte innrømme at «administrasjonen fortjener ros for vaksinen». Men han fikk seg ikke til å si «Trump».

Michael Goodwin: Coronavirus vaccine is Trump’s greatest achievement as president

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.