Disse små steinskultpturene er kjøpt inn, og vil ligge på bakken utendørs i en barnehage – Røys II av kunstner Jennie Hagevik Bringaker. For det utrente øyet ser skulpturene til forveksling ut som nettopp alminnelig, gratis stein. Foto: Vegard Kleven

Mens Oslo kommune går med dundrende underskudd, har Oslo kommunes innkjøpskomité kjøpt inn kunst til barnehager i Oslo.  5,6 millioner er benyttet til innkjøp av blant annet farlige steinmøbler og steiner omtalt som steinskulpturer.

I en pressemelding 29. april presenteres kunstverkene med den avskrekkende prislappen. 5,6 millioner var likevel ikke avskrekkende for innkjøpskomiteen, som har handlet inn diverse kunstverk som skal plasseres i byens barnehager.

De heldige barnehagene som skal få utplassert kunst er:

Grorud flerbrukshus, Skullerudbakken barnehage (Skullerud), Hasselhaugen (Sogn), Vollebekk barnehage (Vollebekk), Askeveien (Skøyen), Fjellstuveien barnehage (Stovner) og Radiohuset barnehage (Lambertseter). Grunnet omstendighetene rundt koronautbruddet tar utplasseringene litt lenger tid.

Sittegruppen til kunstner Tron Meyer er også kjøpt inn. En steinskulptur som hyller norsk brutalistisk arkitektur fra 1950- 60-tallet. Foto: Line Blikstad

Hvilken barnehage som får kunstverket som bør være en hver barnehages skrekk, vites ikke. Med skarpe kanter i stein er det duket for mange brutale kuttskader når den brutalistiske arkitekturen skal hylles ved utplassering av sittegruppen signert Tron Meyer.

Innkjøpskomitéen for Oslo kommunes kunstsamling består av 2 representanter fra Kulturetaten, en fra Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA) og en representant fra Norske Kunsthåndverkere Oslo (NK).

At innkjøpskomiteen tar ubegripelige valg når de får skattepenger til disposisjon er kanskje ikke uventet, men å shoppe kunst som har direkte skadepotensiale for byens barn er likevel pussig. Samtidig må det kanskje et barn til for å påpeke det åpenbare sløseriet: Stein er stein, man trenger ikke betale for det som er gratis tilgjengelig i enhver norsk røys, ei heller når steinene kalles kunst og gis navnet Røys II.

Mon tro hvilke andre behov 5,6 millioner kunne dekket for Oslos barnehagebarn.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂