Bergen 13. mars. Medisinstudentene Iselin Kulild (t.v.), Lionel Gerieka og Thomas Eide er inne i teltet ved legevakten i Bergen. De tar halsprøver av folk for å se om de er smittet med korona. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix

Fylkesleder Line Orlund i Norsk Sykepleierforbund i Oslo sier hun har fått mange tilbakemeldinger på at det finnes for lite smittevernutstyr.

– Jeg er bekymret for tilgangen på smittevernutstyr. Det jeg kan si, er at Oslo kommune har gjort alt jeg kan tenke meg for å skaffe det. Men jeg får mange tilbakemeldinger på at det er for lite utstyr. Særlig i kommunene, sier Orlund til NRK.

I helgen uttalte regjeringen at den er i dialog med Norwegian og SAS for å diskutere om de kan hjelpe til med å frakte smittevernutstyr fra Kina.

NRK skriver at EU har innført restriksjoner på eksport av ansiktsmasker og annet beskyttelsesutstyr for å sikre at egne behov kan dekkes under koronapandemien.

– Vi er en høyteknologisk og intelligent nasjon. Det må være noen bedrifter som kan vri seg rundt og begynne å produsere noe her. Jeg har en helt klar forventning om at regjeringen sørger for at det startes produksjon noe sted, sier Orlund.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂