Ett av de 60.000 defekte munnbindene som ble stanset av Tollvesenet i Kristiansand. Foto: Tollvesenet

Tollvesenet i Kristiansand kan ha forhindret en lignende krise som det som skjedde i Spania, ved å ha stanset defekt smittevernutstyr fra Kina. En sending på 60.000 masker og munnbind ble stanset i tollen i Kristiansand, skriver NRK. I Spania har mer enn 1000 helsearbeidere vært eksponert for viruset etter å ha brukt defekt, kinesisk utstyr.

– Dette var bestilt av bedrifter som leverer til både private aktører og til helsesektoren, sier seksjonssjef i Tollregion Sør-Norge Helge Breilid til NRK.

Breilid forteller til NRK at maskene og munnbindene ikke var godkjent til medisinsk bruk, og at Tollvesenets beslag hindret ytterligere forsendelser fra Kina.

– Vi fikk dokumentasjon på at én million masker og munnbind var bestilt fra Kina. Da vi så på tilhørende dokumenter og bilder, fikk vi mistanke om at dette ikke var godkjent utstyr. Vi kontaktet legemiddelverket, som støttet oss i vår vurdering, sier Breilid.

Han sier det førte til at utstyret aldri ble sendt fra Kina.

Tidligere i dag rapporterte Document om at mer enn 1000 spanske helsearbeidere er satt i isolasjon, og flere tusen andre må testes for koronaviruset, etter å ha brukt defekte ansiktsmasker i arbeidet over et tidsrom på ti dager.

Stoppet over én million masker og munnbind som ikke holdt mål (NRK)

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!