Statsminister Erna Solberg (H) og Jack Ma på Alibabas hovedkvarter i Hangzhou i 2017. Solberg overleverte en fotball med FNs 17 bærekraftmål i gave til Ma. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Kinas rikeste mann Jack Ma tilbød smittevernutstyr Norge manglet, og ville etterpå ha en samtale med statsminister Erna Solberg (H).

Store mengder smittevernutstyr ankom i slutten av mars Norge. Utstyret var donert av Alibaba-gründer Jack Ma, Kinas rikeste mann.

Han står bak stiftelsene Alibaba Foundation og Jack Ma Foundation som donerer medisinsk utstyr for å hjelpe Europa med å bekjempe spredningen av koronaviruset.

Det var Mas stabssjef Jason Pau som tok kontakt med norske myndigheter for å avtale leveransen. Det viser dokumentet fra Statsministerens kontor (SMK) og Helsedepartementet omtalt i Dagens Næringsliv.

Pau fikk kontaktinformasjonen til helsemyndighetene som er ansvarlig for innkjøp av smittevernsutstyr, men spurte senere om det var mulig å få til en samtale mellom Ma og Solberg.

Samtalen skal ha blitt gjennomført 18. mars, ifølge avisen. I samtalen skal statsministeren sagt at Norge vil dekke kostnadene for utstyret.

Statsministerens statssekretær Rune Alstadsæter (H) bekrefter samtalen og sier Solberg og Ma har samarbeidet om FNs bærekraftmål i flere år.

– Som kjent takket vi ja til donasjonen av smittevernutstyr fra Alibaba Foundation, der vi understreket at Norge vil kompensere verdien av dette smittevernutstyret med midler til det internasjonale arbeidet med å bekjempe koronaviruset, sier han til DN.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: