Nytt

Fra stadsparken i Lund. Foto: Moralist / Wikimedia Commons.

Svenske myndigheter vil spre ett tonn hønsegjødsel i byparken i Lund i Skåne for å hindre studenter i å feste kvelden før 1. mai.

Tradisjonelt samles tusenvis av studenter i parken i forbindelse med valborgsmesseaften. Nå har myndighetene i Lund sperret av parken på grunn av koronautbruddet. Men for å være på den sikre siden, sørger kommunen for å gjøre parken enda mindre attraktiv.

Ett tonn hønsegjødsel skal strøs på gresset, ifølge lokalavisen Kvällsposten.

– Vi får mulighet til å gjødsle gressplenene i parken, og samtidig kommer det til å stinke, og da er det kanskje ikke så hyggelig å sitte og drikke øl i parken, sier Gustav Lundblad, som leder miljøkomiteen i kommunestyret, til Sydsvenskan.

Han mener Lund risikerer å bli et nytt episenter for koronautbruddet i Sverige i forbindelse med studentenes utbredte festing i slutten av april.

(©NTB)

 

Kjøp Peder Jensens bok her!