Nytt

Koronapandemien har brakt mye død og arbeidsløshet, og bare i USA har 38.000 mennesker mistet livet og 22 millioner jobben. Dette må Kina betale for, sa den amerikanske senator Lindsey Graham lørdag til Fox News.

Det var i et talkshow om rettslige spørsmål som den tidligere New York-dommeren Jeanine Pirro leder hos Fox News, at Graham, som representerer South Carolina for Republikanerne og leder Senatets justiskomité, gikk til voldsomt verbalt angrep på Kina for håndteringen av koronaepidemien.

Pirro spør Graham innledningsvis: Tatt i betraktning at Kina hemmeligholdt livsviktig informasjon om koronaepidemien som kunne ha reddet liv utenfor landets grenser, hva kan du og Kongressen gjøre?

Graham nevner at ny lovgivning kan tilrettelegge for at privatpersoner saksøker Kina for skaden landet har anrettet, og tar videre til orde for en egen pandemi-toll som kan tjene til å betale erstating til amerikanske familier.

USA skylder Kina penger, fortsetter Pirro. Kan vi begynne med å slette den gjelden? spør hun.

Vi kan gjøre det, svarer Graham, som bemerker at Kina er den største sponsoren av pandemier, slik Iran er den største sponsoren av terrorisme. «We sanction the hell out of Iran« for det de gjør, og burde gjøre noe tilsvarende med Kina, konkluderer han.

Hele verden burde innføre sanksjoner mot Kina, fortsetter Graham: Dette er den tredje pandemien derfra. Nok er nok.

Senatoren tar også til orde for å bringe viktige forsyningslinjer tilbake til USA ved å bruke gulrot og pisk i form av henholdsvis skattelettelser og -økninger for å stimulere næringslivet til å bli med på notene.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!