Nytt

Migranter samler seg i kystbyer i Tyrkia for å ta seg over til Hellas, sier greske offentlige tjenestemenn. Kilder som avisen Ekathimerini finner troverdige mener at Tyrkia har en plan om å kvitte seg med coronasmittede migranter ved å sende dem over til Hellas og andre europeiske land. Kildene sier også at mange av disse migrantene ble flyttet fra landegrensen mellom Tyrkia og Hellas til kystbyene for at de skal kunne reise derfra i småbåter over til greske øyer.

More worrying, sources that cannot be named but are considered reliable believe that Turkey has a plan to push migrants infected with the coronavirus to cross into Greece and other parts of Europe in the midst of the virus pandemic. According to the sources, these migrants, many of whom were also at the Pazarkule, or Kastanies, border crossing, have been transported from migrant camps in the hinterland.

Greske myndigheter har innhentet mye av informasjonen fra blant annet NGO’er som jobber i Tyrkia for å transportere migranter derfra til Europa.

Ekathimerini.com

Kjøp Klanen her!