Tavle

Amnesty og andre såkalte antirasistiske organisasjoner i den internasjonale godhetsindustrien er flinke til å vise sin godhet og snillhet når USA og andre «slemminger» skal kritiseres. Disse hypermoralistene, her vist ved en demonstrasjon i London, 17. september, 2016, er nå i harnisk over at noen får seg til å kalle opp koronaviruset etter viruset opphavsland, Kina. De glemmer også å minne om Kinas utbytting, utnytting av uighurene og av fattige land over hele verden. Hypermoral, kan vi kalle dette. Illustrasjonsfoto: Peter Nicholls / Reuters /NTB Scanpix

Folk dør som fluer verden over, mens antirasistene er opptatt av å rope «rasist» dersom noen sier «Kina-viruset» eller «Kina-syken» i stedet for korona eller Covid-19. Kinas PR-kampanje har fått full uttelling hos ubrukelige NGOer som Amnesty International, som også avslører sin selektive hukommelse og historieløshet.

«Påminnelse: Det å kalle viruset «kinesisk» er rasistisk,» leser man på Amnesty Internationals hjemmeside på Facebook. Rent bortsett fra at navnet Kina-syken også tjener som en påminnelse om alle de syke og døde i Kina, er det å være kinesisk like lite en rase som å være norsk, svensk eller sør-afrikaner. Men Amnesty er vel ikke akkurat i første linje når det gjelder å kritisere det kinesiske regimets brutale fremferd overfor egen befolkning. Ryggmargsrefleksen om å piske Vesten først og sist, er som vanlig sterkt til stede.

Det å beskrive noe eller noens opphav er ikke rasistisk. Kinesiske biler, kinesisk musikk, kinesisk mat, kinesiske oppfinnelser – you name it. Det er en ren observasjon, og ved å bælje rasist i tide og utide vannes begrepet ut. Taperne er selvsagt dem som VIRKELIG er gjenstand for rasisme. Dessuten er det som den svenske skribenten Malcolm Kyeyune påpeker:

Den antirasistiska industrin överdriver rasismen för att tjäna pengar. […] Den antirasistiska industrien […] är tyvärr en del av problemet, inte en del av lösningen. Just därför att den är en industri så måste den ha problem som den ständigt kan ta betalt för att lösa, och finns inte nog med problem, ja, då kommer problemen att uppfinnas.

Så vidt vites har antirasister ikke påpekt noe «rasistisk» ved blant annet følgende sykdommer:

  • Ebola har fått sitt navn etter sideelven Ebola til Kongoelven i Kongo.
  • Zika-viruset ble isolert første gang i april 1947 fra en rhesusape som forskere hadde plassert i et bur i Zika-skogen i Uganda
  • Marburg-viruset ble første gang beskrevet i 1967 og oppkalt etter byen Marburg i Tyskland der det ble oppdaget.
  • Borreliose som man får av flåttbitt av kalles i den engelstalende del av verden for Lyme disease, oppkalt etter byen Lyme i Connecticut i USA.
  • MERS står for Middle East Respiratory Syndrom.
  • Spanskesyken er det vel heller ingen som har reagert på. Sykdommen hadde jo ikke en gang sitt opphav i Spania, men mest sannsynlig i Kansas i USA…

Men dét skal antirasistene hos Amnesty ha: De er svært selektive med å plukke ut «rasister»!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: