Politisjef Erik Nord og meldingen han postet til Twitter. Fotocollage: Document / Twitter 

Politisjef for Storgöteborg twitret fredag at politet hadde fakket to utenlandske tyver som ikke hører hjemme i Sverige. Det har fått flere til å se rødt og rasismeanklagene til å hagle.

 

Det var en gang den jevne svenske, eller nordmann for den saks skyld, var takknemlig og ydmyk overfor politet som holdt kriminelle vekk fra husveggene. Slik synes det ikke å være lenger.

Flere twitterbrukere går til angrep på Nords formulering om at de kriminelle ikke hører hjemme i Sverige.

«Slik uttrykker en politisjef seg» og «syns formuleringen «hører ikke hjemme» er uheldig» er tilbakemeldingen.

Språket, verktøyet som hjelper oss med å forstå hverandre og som skal føre oss sammen, er ikke lenger det verktøyet det en gang var. I den nye tolerante verden kan det virke som om den nye normalen er å plukke fra hverandre andres formuleringer, framfor å lytte til det som blir sagt eller lese det som står. Hvordan kan man ta til seg informasjon eller forstå noens intensjon når man møter verden i angrepsposisjon?

Informasjonen politisjefen utleverte på Twitter var konkret, det er først når mottakeren setter i gang med subjektiv oppfatning og fortolkning at  informasjonen forvrenges. Vil svenskene se rasisme over alt hvor de kan? Eller er vi på vei mot å realisere Ut i vår hage sin humorsketsj Kamelåså?

 

 

Hvordan skal man kunne levere ut informasjon som er relevant for landets borgere når subjektive oppfatninger overskygger budskapet? Eller er det blitt slik at kriminelle skal beskyttes fra samfunnet de forvolder seg mot?

Noen er imidlertid mer årvåkne i bakvendtland:

 

 

Det er et spørsmål som synes å gå de fleste hus forbi.

Lørdag valgte politisjefen å svare på anklagene:

I bakvendtland, der går alt an.

 

Årets julegave! Kjøp Kents bok her.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.