Gjesteskribent

En skadet sivilisasjon. Foto: @Roy Vestfjord

Vi bor i en sivilisasjon som har krisemaksimert de minste overtråkkene, stått med sterk lupe for å «belyse» omtrent ikke-eksisterende problemer, reagert i kollektivt politisk korrekt hysteri over vanlig ærlig humor, bedrevet aktiv selvpisking og selvnedverdigelse, stått i bresjen for et marxistisk godhetstyranni, klimafanatisme, skambelagt absolutt alt maskulint, objektivt godt, ordensorientert, fundamentalt og bærekraftig ved samfunnet, druknet seg selv i navlebeskuelse, utbredt narsissisme og ignorant dekadens.

Hva skjer når en slik sivilisasjon møter på et virkelig problem?

INGEN bryr seg om klima, kjønnsoperasjoner, feministisk politikk, flyktningekrise eller «rasisme».

De er derimot VELDIG opptatt og takknemlige for at (i stor grad) tidligere forhatte middelaldrende menn sørger for at hjula går rundt, at søpla blir tømt, lyset er på, vannet renner i springen og at wifi-en fungerer, samt at man bor i et land med et fungerende politisk system, med kompetente folk i et velutviklet helsesystem, og at man er heldig, hvis man ikke er aleinemor sånn at man kan dele byrden med husstand/jobb/hjemmeskole.

En del vil kanskje også se verdien i å skjønne at man faktisk ikke er udødelig, og se hvor redd man faktisk er for å dø. Og derav skjønne hvorfor kristendommen kan gi en støtte og være en styrke for å vise mot, samt at rammene det skaper (kjernefamilie, lokalsamfunn, samhold, luthersk arbeidsmoral, tillit) er et fint grunnlag i godt og vondt.

Man skjønner også kanskje etterhvert at det er klin kokos å ha en innvandringspolitikk som gjør at man blir nødt til å sende ut virusinformasjon på 35 språk for å unngå radikal spredning i förorten. Og at det er enda mer åpenlyst at et knippe av våre nye landsmenn i stor grad gir blaffen i landet som er i krise når de prioriterer å stikke hverandre ned i stedet for å bidra.

Koronaepidemien avslører hva som virkelig betyr noe og hva som er uviktig.

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: