Japans statsminister Shinzo Abe gestikulerer på Tokyo 2020-kick off-rally i Tokyo 23. august 2013. Arkivfoto:  Yuya Shino / Reuters/ NTB Scanpix

Japans statsminister Shinzo Abe ble tirsdag enig med IOC-president Thomas Bach om at Tokyo-OL utsettes i ett år på grunn av koronaviruspandemien. Det melder Fox News.

The global spread of the coronavirus has forced the Tokyo Olympics to be postponed until next Summer at the latest, Japan’s Prime Minister Shinzo Abe announced Tuesday.

Abe said that he and the International Olympic Committee president Thomas Bach came to an agreement to postpone the Games. The latest the event can take place is the Summer of 2021.

Den globale spredningen av koronaviruset har tvunget OL i Tokyo til å bli utsatt til senest neste sommer, kunngjorde Japans statsminister Shinzo Abe tirsdag.

Abe sa at han og den internasjonale olympiske komiteens president Thomas Bach kom til enighet om å utsette lekene. Det siste arrangementet kan finne sted er sommeren 2021. (Fox News)

IOC har dermed innsett det svært mange andre, inklusive det norske idrettsforbundet, har innsett for lenge siden.

Bach og IOC har gjort det klart at avlysning av lekene ikke er et alternativ, men etter lenge å ha tviholdt på at det var for tidlig å diskutere en mulig utsettelse av lekene sa Bach søndag at man nå vurderte situasjonen og at en avgjørelse ville bli tatt i løpet av fire uker. (NTB)

Siden har en rekke nasjonale OL-komiteer sterkt tatt til orde for utsettelse av lekene, og flere har sagt at de ikke vil sende utøvere til Tokyo i sommer. Mandag anbefalte idrettspresident Berit Kjøll at Norge ikke deltar dersom lekene avvikles i sommer.

Mandag sluttet USAs OL-komité seg til de mange som etter hvert har bedt om at OL og Paralympics i Tokyo blir utsatt.(NTB)

Tokyo Olympics to be postponed, Japan’s Prime Minister Shinzo Abe says

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.