Nytt

Sebastian Kurz tas i ed som østerriksk statsminister av president Alexander Van der Bellen i Wien den 7. januar 2020. Foto: Guo Chen / Zuma Press / Scanpix.

Det østerrikske folkepartiets (ÖVP) leder Sebastian Kurz ble tirsdag tatt i ed som ny statsminister i Østerrike, og hans comeback i embetet etter skandalen som felte koalisjonsregjeringen med Frihetspartiet (FPÖ) på grunn av Strache-skandalen, skjer takket være en kanskje noe overraskende koalisjon med De grønne.

Ikke alle er begeistret for at Kurz igjen er østerriksk statsminister, blant dem er den tyske NGO-en Mission Lifeline, som har vært aktive i migranttrafikken over Middelhavet.

I et intervju som Kurz rett før innsettelsen gav til Bild am Sonntag, uttalte den unge statsministeren seg nemlig kritisk til NGO-enes virksomhet:

Det er et svært delikat tema, for noen ganger hjelper de private redningsorganisasjonene menneskesmuglerne uten å ville det. Og dermed resulterer deres virksomhet til syvende og sist i flere døde. Det er jo slik at redning i Middelhavet og en billett rett til Europa gjør at flere mennesker legger ut, slik at flere drukner.

Kurz la til at han har til hensikt å bekjempe dette fenomenet.

Mission Lifeline reagerte på intervjuet med å omtale Kurz som Baby-Hitler på Twitter:

Bild-journalist Paul Ronzheimer, som intervjuet Kurz, omtaler NGO-ens karakteristikk som avskyelig.
 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!