Foto: Mission Lifeline / Twitter.

Torsdag morgen kunngjorde den tyske frivillige organisasjonen (NGO-en) Mission Lifeline på Twitter at den var i ferd med å komme flere hundre båtmigranter til unnsetning i Middelhavet.

Kort tid etterpå gikk den italienske innenriksminister Matteo Salvini ut med en selfie-video på Facebook, hvor han fra sitt statsrådskontor forklarte veldig tydelig at organisasjonens nederlandskregistrerte fartøy «Lifeline», som hadde beveget seg inn i den libyske søk- og redningssonen for å hente opp migrantene fra gummibåter, ikke ville få legge til havn i Italia.

https://www.youtube.com/watch?v=p_gfBT_yX-s

Corriere della Sera siterer Salvini:

«Så dere har tvunget dere på og latt være å lytte til den italienske og libyske kystvakten? Vel, denne lasten med mennesker kan dere ta med til Nederland.»

Salvini la ikke fingrene i mellom, og ordla seg dertil på en diplomatisk utfordrende måte:

Skipene til «disse bløffmakerne av noen NGO-er vil ikke lenger komme nær det italienske fastlandet», understreket innenriksministeren, som la til at «vi har sendt en offisiell henvendelse fra utenriksministeren til den nederlandske ambassaden datert den 16. juni. Det er ennå ikke kommet noe svar».

«Disse skipene i Middelhavet driver ikke veldedig arbeid, de hjelper menneskesmuglere.»


Foto: Stefano Rellandini / Reuters / Scanpix.

Den italienske innenriksministeren ble nylig anklaget for å være fascist av den tyske NGO-en Seefuchs, etter at Salvini twitret at Italia «ikke lenger vil bidra til den ulovlige innvandringens business».

Salvini kvitterte for anklagen ved å poste et fotografi av en av Seefuchs-mannskapet, og la til at han fant beskyldningen betryggende.

Det er ingen tvil om at Italias nye innenriksminister har lagt seg til en kommunikativ stil som minner om den amerikanske presidentens. Heller enn å gå veien om de tradisjonelle mediene går han direkte ut via egne kanaler på sosiale medier – uten filter.

 

Corriere della Sera – La Repubblica – Il Sole 24 Ore – ANSA – ADN Kronos – CNN

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.