Migranter befinner seg ombord på «Lifeline» i det sentrale Middelhavet den 21. juni 2018. Foto: Hermine Poschmann / Misson Lifeline / Reuters / Scanpix.

Den tyske NGO-en Mission Lifeline, som med det nederlandskregistrerte fartøyet «Lifeline» har vært delaktig i trafikken av migranter over Middelhavet, høster sterk kritikk etter en Twitter-post sist onsdag, hvor man antydet at ugifte personer kanskje kunne bli forelsket i noen som ikke har oppholdstillatelse:

«Er du ikke gift ennå? Kanskje du tilfeldigvis forelsker deg i noen som ikke har oppholdstillatelse. Det kunne hende, eller? Vær åpen!» lyder meldingen.

Den tyske NGO-en gjør med andre ord et dårlig skjult forsøk på å verve ektefeller til migranter, utvilsomt med sikte på å skaffe dem oppholdstillatelse.

CDUs forbundsdags­representant Philipp Amthor mener at Twitter-posten er en skandale, skriver Bild:

«Denne absurde appellen om å inngå proformaekteskap viser overtydelig at denne «sjøredningstjenesten» i virkeligheten har en helt annen agenda. De ønsker å motarbeide utlendingsretten med sin venstreideologi og ta rettsstaten ved nesen.» Han bruker ordene «ideologiske smuglerassistenter».

Også det fridemokratiske partiets (FDP) parlamentariske nestleder Michael Theurer er hard i sin dom:

«Med denne kvasi-invitasjonen til skinnekteskap diskrediterer ikke bare organisasjonen seg selv, men alle andre hjelpeorganisasjoner.»

Mission Lifeline har ekstreme politiske mål, fastslår Theurer.

Tweeten gir neppe grunnlag for straffeforfølgelse, sier advokat Matthias Waldraff til Bild, men at den skal motivere til proformaekteskap, er åpenbart, tilføyer han.

Foruten å høste politisk kritikk har den tyske organisasjonen også rettslige problemer for tiden.

«Lifelines» kaptein Claus-Peter Reisch er for tiden på Malta, hvor han er anklaget for menneskesmugling i forbindelse med at NGO-en plukket opp 224 migranter i Middelhavet i juni i fjor. Etter tautrekking mellom de europeiske landene endte det med at migrantene fikk gå i land på Malta, for siden å bli fordelt til andre land – Norge inkludert.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.