Kristoffer Joner. Foto: Facebook

Hvorfor gjør VG seg til talerør for tanketom asylaktivisme fra sosiale medier på denne måten?

Vil kjøpe flybillett og ta med utenriksministeren til Hellas
Gjennom en Facebook-kampanje har nærmere tusen nordmenn samlet inn penger til en flybillett til Ine Eriksen Søreide (H). De mener utenriksministeren må reise til Moria-leiren i Hellas og se forholdene barn lever under – med egne øyne.

Påstandene til aktivistene er at migrantene i leiren Moria må «evakueres». Hvor skal de evakueres? Videre inn i Europa? Til et kontinent mettet med etnisk-kulturelle spenninger og enorme migrasjonskostnader? Hvem tar regningen og den langsiktige belastningen? Hva gjør vi med migrantene som kommer neste år? Hva med de som kommer året etter det?

Dette har ikke aktivistene noe svar på. Og de blir heller ikke spurt.

For dette samfunnsperspektivet blir nemlig aldri drøftet i denne typen journalistikk. Aktivistene slipper konsekvent å svare på spørsmål om konsekvenser. Det er så svakt at man river seg i håret.

Istedenfor må en stakkars statssekretær stå til rette for hva regjeringen har gjort for å tekkes aktivistene.

Dette er pinlig svak kampanjejournalistikk fra VG, og en fullstendig uansvarlig måte å dekke migrasjonsproblematikk på. Vi er snart i 2020, og fortsatt må man lese slikt tull i avisen.

Migrasjonstrykk fra Midt-Østen og Afrika mot Europa er et fenomen som vil vedvare i hele dette århundredet. Europeisk politikk, utformet fra et samfunnsperspektiv og med et minimum av hensyn til egne borgere, tilsier at slik fremtidig migrasjon på årsbasis må være helt minimal. Spesielt når man tar den enorme historiske migrasjonen i betraktning.

Dette betyr at europeiske myndigheter i hovedsak bør ha fokus på å sende migranter bort fra kontinentet. Tøm gjerne leiren Moria. Men migrantene må sendes tilbake. Kostnadene og risikoen med ta dem videre inn i Europa er for stor.

 

 

Med forfatterens vennlige tillatelse, hentet fra Sandeliens Facebookvegg.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!