Moria-leiren 9. september. Foto: Elias Marcou / REUTERS / NTB scanpix

Flyktningene i Moria-leiren burde nå sendes til sine respektive hjemland.

Det ville gitt et tydelig signal om at Europa ikke ønsker illegale migranter, som medfører store kostnader og politisk uro på kontinentet vårt og bidrar til en svart og brutal økonomi, som inkluderer menneske-, våpen- og narkotikasmugling.

Solbergs Høyre–Venstre–KrF-regjering følger opp flere andre europeiske regjeringer, og har bestemt seg for å hente ut 50 personer fra den nedbrente Moria-leieren på Lesvos, Hellas.

Det er en sorgens dag for alle som setter pris på en gjennomtenkt, konsekvensetisk og bærekraftig politikk.

Hege Storhaug skriver på rights.no at det oppstod branner på tre steder samtidig, og det tyder på at den var påsatt. Og nå blir budskapet at man kan presse seg inn i Europa, det gjelder bare å holde ut lenge nok:

De som er i Moria-leiren kom fra trygge Tyrkia. De får nå bekreftet at det finnes en bakdør inn i den europeiske velferden. Det er bare å holde ut og vente til politisk ledelse et eller annet sted ser seg tjent med å forbarme seg over dem. Om det tar år, bare hold ut.

VG bekrefter at brannene var påsatte, og at det handlet om protester mot korona-tiltak i leiren:

Deen Mohammed Alizadah (30) fra Afghanistan sier over telefon til VG at det brøt ut protester i natt etter en uoverensstemmelse i forbindelse med corona-tiltakene i leiren.

– Klokken 03.00 begynte det plutselig å brenne flere steder i leiren, og flere av sonene ble satt i full fyr. Det er en katastrofe, sier han.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.