Greske soldater satte opp en ny leir på to dager, men aktivister gjør alt for hindre at den blir tatt i bruk. 11. september. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/Scanpix

Det greske migrasjons- og asyldepartementet opplyser til VG at aktivister blant Moria-boerne truer med å drepe migranter som melder seg til den nye leiren som er reist i ekspressfart. Leiren skal boikottes for å tvinge frem at forholdene blir så dårlige at migrantene må fraktes til fastlandet.

Det er planen. Kilder Document har snakket med, sier at det er tyrkiske agenter som er i virksomhet, som tente på leiren og nå forsøker å skape kaos.

Erdogan ligger i konflikt med Hellas om olje- og gassforekomster i Middelhavet og ville være tjent med at Hellas fikk hendene fulle.

En kilde i departementet opplyser til VG at ledende skikkelser blant migrantene har truet med å drepe familiene til dem som lar seg registrere i leiren. De samme personene skal også ha truet med å tenne på leiren om de får tilgang til den.

Det skjer samtidig som brannvesenet jobbet med å slukke en brann i buskaset like ved de sinte demonstrantene. Spørsmålet er om brannen var påtent.

Alt tyder på at brannene er påsatt.

Journalistene er mest opptatt av å skape så mye sympati med migrantene at befolkningen i Vest-Europa går med på å ta imot dem.

Jenny-Linn Lohne bruker som overskrift: -De vil drepe oss.

Det er en migrantmor med et 12 dager gammelt barn som sier dette til VG. Hun er bare 20 år, men Lohne skriver at det er en familie på syv. Hun har altså kunnet få et barn i leiren, da er ikke forholdene så verst. Men hun vil ikke til den nye leiren, hun foretrekker å bo langs landeveien. Dét er ikke å sette barnets velferd først. Mye tyder på at hun adlyder ordre fra dem som truer med døden.

Hvorfor skriver ikke Lohne mer om hva som foregår? Hun skriver nok til at vi skjønner at det ikke er pent. Og det er ofte disse «sårbare» mennene som kommer nordover, og ikke barn.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.