Nytt

Politiet har sperret av et område i Malmø i forbindelse med en operasjon den 23. oktober 2019. Foto: Johan Nilsson / TT / Scanpix.

En rundspørring utført av Polisförbundet, et fagforbund hvor de fleste svenske politifolk er medlemmer, viser at volden og truslene mot politifolk i Sverige øker og blir grovere.

Også familiene utsettes for vold, trusler og trakassering, melder Sveriges Television (SVT).

Att det blir allt tuffare att vara polis verkar majoriteten av Sveriges poliser vara överens om. De senaste två åren anser 63 procent av dem att hot och våld mot poliser har ökat.

I polisregion Syd, som innefattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län, är uppfattningen ännu mer utbredd. Hela 72 procent av de sydsvenska poliserna håller med – mest av alla polisregioner i landet.

Ni prosent av alle politifolk i Sverige oppgir dessuten at familien deres er blitt utsatt for vold, trusler eller trakassering. Blant sydsvenske politifolk er andelen 12 prosent.

En anonym svensk politimann som SVT har snakket med, sier de kriminelle kartlegger politifolk og at disse tingene setter spor i familielivet. Han nevner spesielt det å hente barn i barnehagen.

Efter flera incidenter har han fått skyddad identitet.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!