Nytt

Politiet er samfunnets skarpe ende. Som skal sørge for å arrestere de som bryter loven. Men i et samfunn hvor myndighetene gjør vilkårene for at de kan utføre deres arbeid umulig, vil politifolk se seg om etter utgangen. I Sverige vurderer hele åtte av ti politifolk å slutte.

Offisielt er det lav lønn og organisatorisk kaos som er utløsende årsak:

En undersökning som Polisförbundet låtit göra visar att så många som 8 av 10 poliser har funderat på att säga upp sig.

61 procent uppger att de funderat på att säga upp sig på grund av låg lön och 42 procent uppger att de funderat på att säga upp sig på grund av omorganisationen.

– Det är mycket allvarliga siffror och både rikspolischef Dan Eliasson och inrikesminister Anders Ygeman (S) borde lyssna på våra medlemmars frustration , säger Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet till SVT Nyheter.

Omorganisationen har skapat kaos

Polisförbundets medlemmar anser att omorganisationen har skapat kaos och Polisförbundet vill nu tillfälligt stoppa delar av reformplanerna.

– Just nu med flyktingströmmar, ökat terrorhot och all grov brottslighet så behövs vårt fokus och effektivitet kring detta. Då går det inte att genomföra en så här stor omorganisation i den här storleken, med alla andra krav vi har på oss, säger Lena Nitz till SVT Nyheter.

Men «flyktningstrøm, terrortrusler og grov kriminalitet» sier noe om oppgaver som vokser politiet over hodet. Hvis man slipper inn 150.000 nyankomne som man ikke aner hvem er, sier det seg selv at politiet får en håpløs oppgave hvis det skal sørge for sikkerhet. Ordet blir en illusjon.

Men verst er politikken som ligger bak å forvandle Sverige til et land, ikke for svensker, men for alle som til enhver tid måtte oppholde seg på svensk jord, med eller uten svensk «forbindelse». Slik oppstår mange ulike samfunn på samme territorium og de lyder ikke svensk lov, ei heller samfunnets normer. Alt flyter.

Det er å åpne døren til anarki.

Det er neppe dristig å anta at Sverige for å få et minimum av orden må foreta drastiske tiltak, og det vil innebære kontrolltiltak i hittil ukjent omfang, og et politi med helt andre fullmakter enn dagens. En slik utvikling er allerede på gang i Frankrike og Belgia, og det er trolig bare begynnelsen.

De «liberale» og venstreorienterte trøster seg med at det bare er midlertid og at vi kan vende tilbake til toleransens gyldne tider. Men det vil gå opp for folk at det var denne åpenheten som gjorde terroren mulig.

_RPS0422

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/8-av-10-poliser-overvager-att-sluta