Nytt

Skjermdump fra SVT.

Det kan se ut som noe fra iranske TV-nyheter, men dette er hva svenskene får fra den statlige kringkasteren SVT.

To dager på rad har Cheyma Moufid presentert nyheter for SVT Stockholms lokalsendning.

SVT får nå hard kritikk i sosiale medier, skriver Fria Tider.

Tirsdagens reportasje handler om juks med snøryddingen i Stockholm, som mange har klaget på. Onsdag har Moufid laget et innslag om at Stockholm kommune ikke kontrollerer hvor effektiv snøryddingen er i typiske innvandrerområder som Rinkeby og Tensta.

– Staden och förvaltningen har 770 sidor med stickprover i Farsta/Skarpnäck, runt 170 sidor i Hässelby och Vällingby, men i Tensta, Rinkeby eller Kista gjorde staden inga stickprovskontroller, sier Moufid i reportasjen.

I sosiale medier får SVT kritikk for å la en hijabkledt kvinne fronte nyheter. Noen mener det er et tegn på «islamiseringen» av Sverige, og noen mener at SVT støtter kvinneundertrykking.

«När kvinnor i Iran nu kastat slöjan, och går ut på gatorna och dansar och visar sina vackra ansikten verkar det här som en anomali», skriver en kvinne på Facebook.

«Det här kommer vi att få se mer av», skriver en annen kvinne. «Nu tvingas vi skattebetalare betala för den här anpassningen till islam», skriver en annen person.

«Det här är vad drygt 90 procent av de svenska kvinnorna har röstat på, snart kommer de själva att ha ett huckle på sig», heter det også.

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller bidra med et enkeltbeløp:
kr

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.

Les også