Denne uken ble det kjent at myndighetene rett og slett har gitt opp å holde Ross Tensta videregående skole åpen. Lærere og skoleledelse mener de har gjort alt som står i deres makt for å tilpasse undervisningen til elevene, uten hell. I 2011 fikk skolen kritikk for å ha latt elevene spille World of Warcraft  i timene, mens lærerne fulgte med på Skype. Lærere har sluttet,  uavhengig av om de selv har blitt mishandlet eller ikke av elevene, og det er særlig de to-tre siste årene  skoleledelsen har mistet grepet. Skolen har vært drevet i tråd med pedagogikken utviklet av Courtney og Steven Ross  og målet var edelt:

«Skolan ger inte bara utbildning utan också bildning och bestående kunskaper.  Att få gott självförtroende och en stabil värdegrund ger eleven goda förutsättningar att forma sin framtid»

Vi kan trygt konkludere med at skolen har sviktet på alle plan, men det er ikke sikkert det er pedagogikken og lærernes feil.

Tensta er en drabantby  i Stockholm kommune. 90 prosent av innbyggerne har innvandrerbakgrunn. 60% er ikke født i Sverige. Tensta grenser til Rinkeby, Akalla og andre resultat av det mislykkede sosiale eksperimentet de svenske sosialdemokratene gjennomførte mellom 1965 og 1975 da det ble bygget 100.000 boliger hvert år i regi av Miljonprogrammet. Det er om lag 4 kilometer fra Ross Tensta skole og stedet der en gutt på 15 ble henrettet, og broren hardt skadd  Akalla i januar. Det drapet kom bare to måneder etter et annet drap  i Akalla. Den som har lyst til å kjenne motløsheten og fortvilelsen ødelegge dagen kan google Tensta og mord. Det er dystert lesestoff. La meg gi noen eksempler, i vilkårlig rekkefølge.

21.august 2015 ble en 60 år gammel mann fraktet til sykehuset etter at noen hadde helt brennbar væske gjennom brevsprekken i leiligheten hans og tent på.

5.februar 2015 åpnet politiet etterforskning etter et mistenkelig  dødsfall i Tensta.

24.mai 2013 leste vi at noen hadde satt fyr på en skole i Tensta  i løpet av en uke med opptøyer i nabo-bydelen Rinkeby hvor mange biler ble satt i brann.

13.oktober 2015 ble en mann skutt i brystet i Rinkeby og fraktet til  sykehuset. Livet skal ikke ha stått til å redde.

20.oktober 2013 ble fire skutt  ved et gatekjøkken i Tensta.

19.desember 2015 ble en gutt på 19 stukket med kniv i hjertet og døde. Han hadde vært elev ved Ross Tensta.

16.april 2015 ble en kvinne på 40 stukket  med kniv på en bussholdeplass i Tensta.

2.desember 2015 ble to personer fraktet til sykehus etter å ha blitt stukket med en spiss gjenstand i Tensta.

22.september 2015 ble en person skutt i låret med  automatvåpen!

18.juni ble det kjent at tre personer ble frikjent  pga av manglende bevis etter at en 32 åring ble henrettet med 10 skudd fra en AK47 Kalishnikov i Tureberg ved Akalla i november 2014.

Osv osv.

Tensta

Samtidig rapporteres det at den alvorlige kriminaliteten i Sverige er på vei  ned. Det er mulig antall mord går ned, men det skal enkelt sagt skyldes at antallet etniske svensker som stikker hverandre i hjel med kniv i fylla er drastisk redusert, samtidig som gjengrelatert kriminalitet øker. Politiet i Stockholm sier nå rett ut at de ikke  makter å gjøre jobben. Gjenger av unge menn fra Marokko og andre land i nord-Afrika terroriserer sentrum. De stjeler alt som ikke er skrudd fast, mishandler sikkerhetsvakter, beføler kvinner mellom bena og gir de som protesterer en ørefik. Politiet vet hva som skjer, men har ikke kapasitet til å gjøre noe.

Forskning & Framsteg publiserte i fjor den vitenskapelige artikkelen Derför ökar de kriminella gängens makt  som jeg anbefaler alle å lese. Her beskrives på en faktabasert og saklig måte hvordan organisert kriminalitet øker i Sverige og hvordan forskerne nå erkjenner at det har oppstått enklaver, områder som de svenskemyndighetene ikke lengre rår over.

«– Vi håller på att tappa greppet. Den sista banken flyttade när någon skickade in raketer så att den brandskadades. Apoteket rånades gång på gång, och de tröttnade till slut. Försäkringskassan har flyttat därifrån. Det kastas sten på polis, ambulans och brandmän flera gånger i månaden – men det blir inga nyheter av sånt längre.

Orden är polisen Jacob Ekströms. Han talar om Rinkeby och Tensta.

– Om vi jagar en bil så kan den köra till vissa adresser i Tensta dit en ensam polisbil inte kan följa efter – för då blir det stenkastning eller upplopp. Det är no-go-areas. Vi når inte dit, fortsätter han.»

Sveriges kanskje største forfatter og dramatiker August Strindberg hadde helt rett da han la ordene i munnen på Indras datter i Ett drömspel.

«Det är synd om människorna»

Særlig hardt arbeidende ærlige mennesker som daglig lever i frykt i Tensta og andre kriminelle enklaver som Gud glemte og fanden forlot.

90% har innvandrerbakgrunn