Anna Whitlocks skole i Stockholm. Foto fra YouTube. 

Venstrevridde lærere ville jage ungdommer som delte ut «ikke-korrekte» flygeblad utenfor en skole. Da måtte politi forklare lærerne at Sverige fortsatt er et demokrati, og hva det innebærer.

Også i Sverige har venstreorienterte krefter mer eller mindre «overtatt» skolen. I klasserommene får lærerne uforstyrret innpode «gode holdninger» om klima, mangfold, pride osv. hos elevene. Der har de fritt spillerom overfor forsvarsløse barn, slik mange mener at de også har tiltatt seg i Norge.

Men når lærerne til og med prøver å styre all politisk kommunikasjon i området omkring skolen, ble det for mye selv for svenske myndigheter.

Ved Anna Whitlocks gymnasium i Stockholm måtte politiet dukke opp og ha et lite foredrag for en gruppe venstreorienterte lærere. Temaet var «hva er egentlig et demokrati?».

-Fria Tider omtaler hendelsen:

En grupp lärare på Anna Whitlocks gymnasium reagerade aggressivt när invandringskritiska ungdomar dök upp för att dela ut broschyrer till eleverna.

Det er lagt ut en film på YouTube som viser opptrinnet utenfor skolen. Denne skolen ligger midt i en bygate, og det er offentlig område på fortauet utenfor skolen:

Fria Tider forteller:

Ungdomarna delade ut broschyrer från partiet Alternativ för Sverige när en grupp lärare dök upp och på olika sätt försökte få dem att lämna platsen, skriver Fria Tider.

I filmen på YouTube ser man særlig hvordan en mannlig lærer opptrer aggressivt og bøllete, og prøver å jage bort ungdommene som deler ut flyveblad.

En annen, kvinnelig lærer, er også på pletten, og forsøker å fortelle at det ikke er lov å dele ut slikt ved hennes skole.

Enligt Samnytt var skolans rektor, Maria Svantesson Bohlin, också på plats och försökte göra gällande att aktivisterna inte fick «stå vid skolans port».

Etter hvert måtte politiet komme til, og til de politisk korrekte lærernes store overraskelse tok politiet «parti» med ungdommene som delte ut informasjon:

Då fick polisen förklara för lärarna hur det ligger till.

– Det demokratiska i detta samhälle är att man får göra sådana här saker, säger polismannen i ett klipp från händelsen.

Det gjenstår å se hvordan en slik voksenopplæring i grunnleggende demokratiforståelse, vil påvirke denne skolen i tiden fremover.  Mange vil mene at også en norske skoler med tilhørende lærere kunne trenge en oppdatering i disse emnene.

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.