Abushi Shamse Kamal (15) ble dømt for grov voldtekt av et barn og drapsforsøk etter det brutale overfallet på ni år gamle Luna. I avhør har Kamal fortalt at han sluttet å kvele Luna med skolissene hennes først da han var overbevist om at hun var død. Da hadde han overfalt henne, mishandlet henne grovt og voldtatt henne.

Luna overlevde, mot alle odds, men i dag er hun alvorlig hjerneskadet og kan verken bevege seg eller kommunisere med omgivelsene. Familien får hjelp av seks personlige assistenter for å kunne ta seg av datteren, og det svenske folket har startet innsamlinger for å hjelpe familien med den kostbare rehabiliteringen som Luna vil trenge.

Les mer: Luna (9) ble skadet for livet etter angrepet – nå samler svenskene inn penger til familien

Men Luna og familien hennes er ikke de eneste ofrene. Kvinnen som oppdaget den nakne og hardt skadde niåringen i skogen i boligområdet Morö Backe i Skellefteå og varslet politiet, ble så sterkt traumatisert av opplevelsen at hennes og familiens eksistens er knust. Hun har ikke fått noen hjelp fra samfunnet, men hun og hennes to barn ble truet med utkastelse så sent som i desember fordi kvinnen var så psykisk syk at hun ikke klarte å styre økonomien. Ambulansepersonalet og politiet som kom til stedet, har hatt behov for krisestøtte, det samme har personalet som tok seg av Luna i akuttmottaket.

For dem var det tydelig at Luna hadde blitt offer for et monster. Et hvilket som helst annet ord er vanskelig å bruke, for det å begå en slik forbrytelse er ikke menneskelig, minst av alt når du er barn selv. Men debatten i svensk media handler mer om å fokusere på hvor ille det er å kalle individer som begår bestialske handlinger for «monstre», enn om å fordømme eller forsøke å hindre flere uskyldige unge mennesker i å bli ofre for dem.

Under rettssaken mot Kamal ble det klart at samfunnet og voksenverdenen valgte å lukke øynene for de mange varsellampene som var blitt tent. Selv om skolen bemerket at han viste antisosial oppførsel og hadde gjort seksuelle tilnærmelser mot jenter, var det ingen dokumentasjon på hendelsene. Selv om Kamal allerede var mistenkt for overgrep og forsøk på å voldta en voksen kvinne, hadde ingen tvangstiltak blitt iverksatt av samfunnet fordi han var et barn, og Kamals mor hadde konsekvent nektet å samarbeide med sosialtjenesten. Til tross for at alt dette er kjent for samfunnet, fikk familien permanent oppholdstillatelse i Sverige sommeren 2022.

Så kom ettermiddagen 7. juli 2022, og Kamal angrep nok en gang. Denne gangen var det ikke en voksen kvinne, men en liten forsvarsløs niåring som fikk livet sitt knust på grunn av det svenske samfunnets manglende evne til å håndtere monstre generelt og monstre i barneformat spesielt.

Abushi Shamse Kamal ble dømt til rettspsykiatrisk behandling med spesiell utskrivningsundersøkelse av Skellefteå tingrett. Dommen innebærer i utgangspunktet at han kan sperres inne på livstid, eller så lenge det er «fare for tilbakefall av alvorlig karakter». I overskuelig fremtid er derfor ett monster uskadeliggjort, men det er flere. Mange flere.

I august 2020 ble to unge tenåringsgutter utsatt for en hel natt med grov tortur på Solna kirkegård. De var blitt kidnappet, tvunget til å ta av seg klærne, bundet på hender og føtter, kneblet og tvunget til å ligge nakne i groper gravd på kirkegården. Der ble de slått, sparket og knivstukket, og en av guttene ble også utsatt for en grov voldtekt. To unge menn på 18 og 21 år med bakgrunn fra Midtøsten ble senere dømt for blant annet kidnapping, grov voldtekt, grov vold, ran og misbruk av rettslig prosedyre. 21-åringen dømmes til ni års fengsel og 18-åringen til fem år og ni måneder. Aftonbladet beskrev de to gjerningsmennene slik:

«De misstänkta förövarna, som är i 20-årsåldern, är enligt uppgifter till Aftonbladet kända av polis och socialtjänst sedan tidigare.

De har bland annat dömts för stöld, ringa narkotikabrott och olovlig körning.

En av dem har dessutom varit misstänkt i ett fall av mordbrand. Det gällde då en bil som ska ha eldats upp i ett försök till försäkringsbedrägeri.

Förutom kriminalitet har åtminstone en av gärningsmännen en lång historia av psykisk ohälsa och LVU-placeringar. Sedan 12-årsåldern har han figurerat i olika utredningar gällande rån och hot, då riktat mot yngre elever. Enligt socialtjänsten har föräldrarna brustit i sin omsorg och inte försett barnet med nödvändig (sic!) mediciner.»

Onsdag ble to gutter, 14 og 15 år gamle, pågrepet etter at de skjøt med automatvåpen mot en leilighetsdør i det sørlige Stockholm. Til Dagens Nyheter sier den ustraffede 70 år gamle mannen som bor i leiligheten, at han ikke forstår hvordan dette kunne skje ham, fordi han «bor i et av verdens tryggeste land». Begge guttene var på flukt fra et såkalt HVB-hjem (Hem för vård eller boende) og de er nå mistenkt for drapsforsøk og grove våpenlovbrudd.

Rapperen Mehdi «Dumle» Sachit, som ble skutt og drept juledag, var i juridisk forstand et barn da han sammen med seks andre deltok i en 17 timer lang tortur-voldtekt av en jente i 2014. Torturen endte med at Mehdi Sachit dyttet en pistol inn i jentas underliv, som rev skjeden slik at hun nesten blødde i hjel.

Politiet ser hvordan barn helt ned i syv år rekrutteres til å frakte narkotika for kriminelle gjenger, noen år senere er de klare til å utføre sitt første kontraktsdrap. Undersøkelser viser hvordan unge med innvandrerbakgrunn utsetter etnisk svenske ungdommer for alvorlig kriminalitet, ofte med elementer av ydmykelse og overgrep. Sosialsjefer slår alarm om at barn bli kriminelle og hvordan samfunnet står maktesløst når foreldrene nekter å samarbeide.

– Det är en tydlig ökning av barn och unga med ett kriminellt beteende. Redan på mellanstadiet har vi barn som har utvecklat ett kriminellt beteende. Det kan handla om personrån, utpressning av elever på skolor och försäljning av droger. Det är inte myndigheternas ansvar att bryta det här egentligen. Utan det är ju föräldrarna som måste ta ansvar för sina barn så att de inte hamnar i kriminalitet, sier Per Sandberg, administrasjonssjef i Växjö.

– Men det finns föräldrar som inte går med på några insatser för deras kriminella barn. De vägrar att acceptera att deras barn är kriminella. Eller så tar de inte problemet på allvar. Då kan det bli tal om tvångsomhändertagande av barnet enligt LVU om miljön i hemmet inte är bra och om barnet agerar aggressivt.

Intervjuet med Per Sandberg ble publisert i Lokaltidningen Växjö allerede i 2022. Siden har det blitt verre. I dag er det for eksempel Partiet Nyans, som deltar i den internasjonale kampanjen som hevder at svenske sosialtjenester kidnapper muslimske barn, og som i praksis vil forby svenske myndigheter å anvende selve muligheten for tvangsomsorg, som administrasjonssjefen i Växjö nevner som en siste mulighet.

Jeg kunne fortsette slik, men kanskje du ser mønsteret? Barn, nesten utelukkende med innvandrerbakgrunn, som vokser opp i parallelle samfunn hvor normen er å forakte Sverige og svensker, og hvor de lærer å håndtere narkotika og våpen før de lærer å skrive og lese. Foreldre som nekter å integrere seg, ikke klarer å oppdra barna sine og nekter å samarbeide med samfunnet. Politiske krefter som vil forby samfunnet å gripe inn i muslimske familier, tjenestemenn som er lammet av flere tiår med rasismeanklager, og ansvarlige politikere som flyr hjem IS-terrorister og deres barn for å realisere visjonen om den «humanitære supermakten».

Resultatet av den ligningen er utbredt kriminalitet selv blant barn, der barna viser en sjokkerende brutalitet og hensynsløshet. Det er derfor i øyeblikket ingen indikasjoner på at situasjonen i Sverige vil bedre seg – snarere tvert imot. Barna som har foreldre som lærer dem å kaste stein på politifolk, forakte Sverige og vestlige verdier og kalle de svenske lærerne sine «skitne horer», er snart voksne. Hva slags samfunn vi da må leve i, gjenstår å se, men barna våre betaler allerede prisen for utviklingen.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp De helliges leir!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.