REUTERS/Francois Lenoir

I et intervju med den franske avisen Echos sier Juncker at det er Storbritannias feil hvis Brexit surner. En Brexit uten avtale vil føre til en kollaps for Storbritannia og en svekkelse av veksten på kontinentet, sier Juncker. Han trakk inn arvesynden på De britiske øyer:

‘If that’s the case the explanation is actually in the British camp because the original sin is on the islands and not on the continent,’ sa han. ‘A no-deal Brexit would lead to a collapse of the United Kingdom and a weakening of growth on the continent.’

Arvesynd og kollaps, altså, hvis landet går ut av EU 31. oktober uten avtale.

Ja, hva vil egentlig skje i Storbritannia når toll og grensekontroller blir innført over natten? Den walisiske parlamentarikeren Jonathan Edwards er bekymret for landets tilgang på dopapir. Han ba regjeringen svare på hvor lenge toalettpapirlagrene vil vare hvis det blir en hard Brexit.

Det er spennende tider for oss som bor i Storbritannia. Vi får håpe at fremtiden ikke blir like bedriten som remainerne vil ha det til.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂