Jean Claude Juncker sier at det britenes ansvar å komme med løsninger som det er mulig å gjennomføre, og som er i tråd med Brexitavtalen. Det er backstop – problematikken rundt en EU-ytregrense mellom Irland og Nord-Irland som er det vanskelige punktet.

Det britiske parlamentet har tre ganger sagt nei til backstop fordi dette vil innebære at Storbritannia fremdeles ville måtte følge EUs tollregler hvis man skal fortsette å ha en åpen grense i Irland.

Boris Johnson møtte mandag Juncker til lunsj. Men de kom ikke frem til noen løsning. Det er 45 dager igjen til Brexit.

Underhuset har vedtatt en lov om at Storbritannia ikke kan forlate EU uten en avtale. Men dette har ingen verdi med mindre EU går med på en avtale eller innvilger nok en utsettelse av Brexit. Boris Johnson sier hardnakket at han ikke vil be om noen forlengelse, selv om han risikerer å bryte loven.

Etter lunsj skulle det være pressekonferanse. Men Boris Johnson ble møtt av en gruppe remainers som buet så høylytt at han ikke kunne delta. Luxembourgs statsminister Xavier Bettel snakket i stedet med pressen på egenhånd. Han sa at «den eneste løsningen» var den forhandlede avtalen som britene har sagt nei til flere ganger.

Laura Kuenssberg fra BBC sier at Boris Johnson hadde bedt om å få avholde pressekonferanse inne fordi det var for mye bråk utenfor, men at dette ble avslått.

 

Mr Johnson said his joint press conference was cancelled over fears the two leaders would have been «drowned out» by pro-EU protesters.

«I don’t think it would have been fair to the prime minister of Luxembourg,» sa han. «I think there was clearly going to be a lot of noise and I think our points might have been drowned out.»

 

https://www.youtube.com/watch?v=DeFg3RTTAGQ

BBC

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂