I en dramatisk ny vending har Jean-Claude Juncker sagt at EU ikke vil tilby Storbritannia noen ny utsettelse av Brexit etter 31. oktober hvis det britiske parlamentet nedstemmer den avtalen som nå ligger på bordet.

Det er denne avtalen eller ingenting, sier Juncker.
I den nye avtalen er den sterkt kritiserte irske backstop-løsningen tatt bort. Det vil bli en ny tollgrense i Irskesjøen hvor britene blir ansvarlige for fortolling av alle varer som skal importeres til Nord-Irland.

Både Labour, Liberaldemokratene og det nord-irske demokratiske unionistpartiet (DUP) har sagt at de vil stemme imot avtalen når den legges frem i parlamentet.  Men nå står de foran et nytt valg: Det er denne avtalen eller ingen avtale.

Med denne avtalen følger også EUs regning til Storbritannia på 39 milliarder pund.

 

Boris Johnson said this morning that he had secured a 'great new deal' with the European Union

 

Meanwhile, Jean-Claude Juncker confirmed the news as he said that 'where there is a will, there is a deal'

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.