Det er 43 dager igjen til Brexit og presset øker. Høyesterett er midt i prosessen for å avgjøre om suspensjon av Parlamentet var lovlig eller ikke. Utfallet er usikkert og regjeringen har idag sagt at domstolene ikke skal blande seg inn i politikken.

I Brussel sier Juncker at en no-deal er blitt følbar og Boris Johnson sier at de har en løsning på backstop, men at britene ikke ønsker å fremlegge planen enda da Brussel vil se seg nødt til å informere samtlige medlemsland før eventuelle forhandlinger kan starte.

The Times melder at Dublin og London holder skjulte forhandlinger om en mulig løsning på backstop. En del av denne løsningen skal være å innføre tollkontroller et annet sted enn ved grensen mellom Irland og Nord-Irland.

I mellomtiden har Macron gått lei av utsettelser. Sammen med den finske Antti Rinne (Finland innehar presidentskapet i unionen) skal Macron ha gitt Boris Johnson et ultimatum: Finn en løsning før 30. september, eller så er det over. Men igjen er dette noe alle medlemslandene i EU må være enige i og det spørs om de andre landene vil gå med på et slikt ultimatum.

30. september er en dato som passer dårlig for den britiske regjeringen. Ikke bare er Parlamentet suspendert, men det er også midt i de konservatives landsmøte. Kan hende var det kun et uttrykk for den frustrasjonen som har bygget seg opp. Ifølge The Times er det fremdeles politisk vilje til å lage en ny Brexit-avtale, men at tidspresset gjør det vanskelig og det eksperter derfor kun gir  20-25 prosents sjanse for at de får det til.

Daily Mail

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂