Abid Raja (V) ved Stortingets konstituering den 1. oktober 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Abid Raja (V) er gjenvalgt som vise­president på Stortinget, men fikk 31 blanke stemmer. En advarsel, mener Frp.

Frp ba om en skriftlig votering av Raja og fikk ønsket innfridd. Den viser at han ble gjenvalgt med 128 stemmer, mens 31 altså stemte blankt. I alt stemte 159 av Stortingets 169 representanter.

Per-Willy Amundsen, som er tidligere justis­minister og nåværende innpisker for Frp på Stortinget, sier til Dagbladet at dette er å regne som en advarsel fra Frp.

– Det er grenser for hvor mye vi kan tåle fra våre samarbeids­partnere, en grense for hva vi skal måtte finne oss i. I dag gjør vi det tydelig overfor Raja, og han bør merke seg at han fikk flere blanke stemme enn det er representanter for Frp, sier han.

Frp har 27 representanter på Stortinget.

Resten av president­skapet ble enstemmig gjenvalgt. Dermed fortsetter Tone Wilhelmsen Trøen fra Høyre som stortings­president. Resten av presidentskapet består av Eva Kristin Hansen (Ap), Morten Wold (Frp), Magne Rommetveit (Ap) og Nils T. Bjørke (Sp).

Før helgen gikk Amundsen ut og ville kaste Abid Raja som vise­president for de folkevalgte. Amundsen mente Raja var uskikket til å fortsette fordi han gjennom «gjentatte angrep på Frp og vår parti­ledelse kaster lys over problemene med å samarbeide med et parti som Venstre i regjering».

Men etter et gruppemøte i Frp mandag kveld ville partiet ikke si om de støtte forslaget eller ei.

Raja, som ble valgt inn i 2017, er den første representanten Venstre har hatt i president­skapet på 48 år.

(©NTB)

 
 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂