Abid Raja har hisset på seg Høyre, Frp og KrF. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

De borgerlige partiene flytter forhandlingene om store deler av neste års statsbudsjett fra Finanskomiteen til fagkomiteene. Årsaken er manglende tillit til Venstres Abid Raja, melder flere medier.

Striden om Venstres Abid Raja har de siste ukene vokst til å bli et stort problem for samarbeidet på borgerlig side på Stortinget.

– Abid er mer opptatt av å få bilde av seg i avisen enn å få gjennomslag for saker, sier lederen av arbeids- og sosialkomiteen, Erlend Wiborg (Frp), til TV 2.

Regjeringspartiene endrer den interne behandlingen av statsbudsjettet på grunn av manglende tillit til Abid Raja (V), ifølge VGs kilder.

Partiene har derfor flyttet store deler av forhandlingene rundt neste års statsbudsjett fra finanskomiteen til fraksjonene i fagkomiteene. Raja er Venstres eneste medlem i finanskomiteen.

De får dermed får langt større ansvar for å justere budsjettet enn de har hatt tidligere, mens finanspolitikerne bare vil jobbe med noen små justeringer på hovedkapitlene i budsjettet, skriver TV 2.

Ifølge VG reagerte finanspolitikerne i Høyre, Frp og KrF kraftig på et utspill fra Raja i Aftenposten søndag, hvor han kritiserte regjeringen for det foreslåtte kuttet i barnebrille-støtten fra NAV.

De tre partienes representanter i finanskomiteen skal ha varslet om at de ikke stoler på at Raja ville være lojal og taus utad i den forestående behandlingen av statsbudsjettet.

Abid Raja avviser overfor VG at det er noe tillitsproblem mellom han og de andre regjeringspartienes medlemmer i finanskomiteen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂